Έργο στην Αθήνα με τον ίδιο τίτλο «Εξοδος» !

Η θεατρική παράσταση «‘Εξοδος» που αυτή τη στιγμή παίζεται στην Αθήνα, έχει τον ίδιο τίτλο με το θεατρικό έργο του Αντώνη Παπαδόπουλου «΄Εξοδος» που ανέβηκε για πρώτη φορά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά , 6 Νοεμβρίου 1992. Από τότε το έργο έχει ανέβει σε πάρα πολλά μέρη της Ελλάδας και είναι ευρέως γνωστό στους μικρασιατικούς κύκλους και Φορείς και όχι μόνο.
Το έργο με αυτό τον τίτλο και με την άδεια του συγγραφέα, ανέβηκε πριν 2 περίπου μήνες στη Θεσσαλονίκη, από θεατρική Ομάδα Λυκείου.

Κυκλοφόρησε σε βιβλίο το 1993 από τις Εκδόσεις Γκοβόστης (Μικρασιατική Τριλογία- Έξοδος, Νύφη, Ένα σούρουπο για την Κασσάνδρα) και το 2013 από τις Εκδόσεις Λεξίτυπον στο βιβλίο «1923».

Το βιβλίο καθώς και πολύ υλικό από το έργο, έχει στη διάθεσή της και η Εταιρία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να βρει εύκολα στο διαδίκτυο.

Για την «Έξοδο» έχουν γραφτεί πάρα πολλά άρθρα που είναι στη διάθεση όποιου ενδιαφέρεται.

Με λύπη βλέπω νέα παιδιά να προβαίνουν σε τέτοιες κινήσεις, που μόνο σύγχιση στο Κοινό μπορούν να φέρουν ! Δεν ξέρω πού αποσκοπεί αυτή η ενέργεια πάντως δεν έχει κανένα ηθικό υπόβαθρο η χρήση τίτλου παλαιότερου θεατρικού έργου, σε νεότερο.

Δηλώνω λοιπόν ότι το «Εξοδος νούμερο 2» που παίζεται αυτή τη στιγμή, ουδεμία σχέση έχει με το «Εξοδος» που αποτελεί και τη μεγαλύτερη ως τώρα επιτυχία του Ιωνικού Θεάτρου.

Ευχαριστώ.  Αντώνης Παπαδόπουλος

katr.JPG

Δημοσιεύτηκε από τον ionikotheatro

Ο διαδικτυακός τόπος του παλαιότερου θίασου της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά