Μας χωρίζει μια θάλασσα – ebook

Το έργο ξεκινά στη Σμύρνη την ημέρα της πυρκαγιάς το 22. Δύο οικογένειες, εκείνη της Σεβαστής κι εκείνη της Στάσας που είναι φίλες, χωρίζουν. Οι μεν περνούν στην Ελλάδα, οι δε μένουν πίσω. Ο Δημητρός, η γυναίκα του η Μαριγί, η Στάσα, το μωρό, κι ο γιος τους ο Βαγγέλης, συνεχίζουν και μετά τη Καταστροφή τη λειτουργία της ταβέρνας τους. Εκεί έρχεται και η κυρία Φιλιώ που ήταν δασκάλα, ένας φαντάρος που δεν πρόλαβε τα πλοία και η Σμαράγδα, Αθηναία θεατρίνα που ερωτεύτηκε τον Βαγγέλη κι έμεινε μαζί του στη Σμύρνη. Στη ταβέρνα αυτή ζει κι η Αννεζί, μια παράξενη τραγουδίστρια που περιμένει κάποια είδηση από τον αγαπημένο της Βλάση, που έχασε μέσα στη πυρκαγιά.

Η Στάσα κι η Σεβαστή επικοινωνούν μεταξύ τους με γράμματα που φέρνει ένας ταχυδρόμος που δουλειά του είναι να πηγαινοέρχεται μέσα από τη θάλασσα που χωρίζει πια αυτούς τους δύο κόσμους.

Το έργο ανέβηκε πρώτη φορά από το Ιωνικό Θέατρο το 2009 στον Κορυδαλλό, γυρίστηκε σε ταινία από την Πανελλήνια Ένωση Εφεσίων και ανέβηκε και πάλι από το Θεατρικό Σπουδαστήρι της Νέας Ιωνίας «Καμεράνο»

Κυκλοφορεί σε ebook εδώ : https://gum.co/lHNKA

Advertisement

Δημοσιεύτηκε από τον ionikotheatro

Ο διαδικτυακός τόπος του παλαιότερου θίασου της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: