Το «Μας χωρίζει μια θάλασσα», στη Ν. Ιωνία

mikrasia1

Η παράξενη ιστορία της θείας Σεβαστής, γεμάτη με μεταφυσικά στοιχεία, έρχεται στη σκηνή αυτή τη φορά με το Θεατρικό Εργαστήρι του Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας, σε σκηνοθεσία π. Δανιήλ Γκαμουλάκου.

Η Σεβαστή Εγγλέζου, που έζησε τη Γενοκτονία του 22 και πέθανε στον Πειραιά το 29, αφού πρώτα έζησε μερικά χρόνια στο Ναύπλιο, αδελφή της γιαγιάς Ειρήνης Εγγλέζου-Δαμαλά από τη Μαγνησία του Σίπυλου, με συντρόφευε πάντα με τις δύο εικόνες της (αυτή της κηδείας της και την άλλη, όταν έκοψε πρώτη αυτή στο Ναύπλιο τα μαλλιά της «αλά γκαρσόν») και η παράξενη ιστορία που έζησε στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου στο Ναύπλιο ήταν πάντα στο μυαλό μου.

Με τον καιρό, ήρθαν και τα άλλα πρόσωπα του έργου, που έχει δύο αναγνώσεις όπως διπλής σημασίας είναι και ο τίτλος του : Από τη μια η Καταστροφή του 22 κι από την άλλη ο Έρωτας, η Αγάπη σ’ όλες τις πιθανές μορφές της, που ταλαιπωρεί το κόσμο ή του χαρίζει προσωρινά χαμόγελα. Από τη μια το Αιγαίο κι απ’ την άλλη, ο ουρανός !…

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά από το Ιωνικό Θέατρο το 2009, κατόπιν έγινε η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους γυρισμένη από ένα Μικρασιατικό Σύλλογο (την Πανελλήνια Ένωση Εφεσίων) και περιλαμβάνεται στο βιβλίο μου «!923» μαζί με άλλα μικρασιατικά μου έργα, από τις Εκδόσεις Λεξίτυπον.

Advertisement

Δημοσιεύτηκε από τον ionikotheatro

Ο διαδικτυακός τόπος του παλαιότερου θίασου της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: