Άρθρο της Μαρίας Ταστσόγλου για το Blog death

Γι άλλη μια φορά μας εξέπληξε ο συγγραφέας, σκηνοθέτης και καλλιτέχνης Αντώνης Παπαδόπουλος με το καινούργιο του βιβλίο » BLOG DEATH». Πρόκειται για ένα διαδραστικό μυθιστόρημα, το οποίο εξελίσσεται με τα σχόλια των αναγνωστών του, καθώς διαβάζουν τα κεφάλαιά του από ένα blog στο διαδίκτυο. Γράφουν τις γνώμες τους, καταθέτουν τις σκέψεις τους, εκδηλώνουν τις αντιδράσεις τους χωρίς φόβους και συστολές, αφού δεν γνωρίζονται μεταξύ τους και δεν νοιάζονται για το τι θα πει ο άλλος.  Ο συγγραφέας έτσι κάνει ένα πείραμα, για να δει πώς οι αναγνώστες του αντιλαμβάνονται το σκεπτικό του, πως αντιδρούν στη παραξενιά του έργου του και πώς δέχονται το απρόοπτο της πλοκής του.

Και τα κατάφερε ! Τα γραπτά των αναγνωστών του blog αποτελούν «παρενθέσεις» της μυθιστορίας, στις οποίες καταγράφονται όλες εκείνες οι εξηγήσεις που θα έπρεπε να υπάρχουν, αλλά που δεν δίνονται γιατί δεν πρέπει να δοθούν.  Οι εξηγήσεις βρίσκονται μέσα στον καθένα από μας που διαβάζει το λογοτέχνημα ! Άλλωστε ο Αντώνης Παπαδόπουλος ξέρει καλά ότι δεν πρέπει να ρωτάμε «τι θέλει να πει ο ποιητής;».Το δημιούργημα του λόγου γίνεται αντιληπτό από μας με διαφορετικό τρόπο, χτυπά διαφορετικών ανθρώπων τις χορδές και συνθέτει ξεχωριστές κάθε φορά μελωδίες.

Ο συγγραφέας, για να φτάσει στην αλήθεια, επιστρατεύει στοιχεία από τα παραμύθια για τα παιδιά. Βάζει τη σταγόνα της βροχής να πει πού βρίσκονται τα κομμάτια της ιστορίας, τον μπούφο να καθοδηγεί, τον τράγο και τη γάτα να δείχνουν την άκρη του κουβαριού και το σπίτι να εκμυστηρεύεται τα μυστικά που έκρυβαν οι τοίχοι του και οι κλειστές του πόρτες. Με άλλα λόγια αφουγκράζεται τη Φύση. Μας παρουσιάζει μέσα από το έργο του τον τρόπο να φτάνουμε στην αλήθεια : Να εμπιστευόμαστε και να ακούμε τη φύση ! Κάτι που κανείς μας δε το κάνει, όχι γιατί γύρω μας δεν υπάρχει φύση, αλλά γιατί δεν έχουμε ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να ασχοληθούμε με τη φύση. Τουλάχιστον το διδαχθήκαμε από το BLOG DEATH. Σε όποιον είναι δυνατό, ας το επιχειρήσει.

 

Μαρία Ν. Ταστσόγλου             Φωνή των Πειραιωτών  9-2-17

Advertisement

Δημοσιεύτηκε από τον ionikotheatro

Ο διαδικτυακός τόπος του παλαιότερου θίασου της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: