«Το τέλος της αγάπης» σε βιβλίο

triti

Το θεατρικό έργο που έγραψαν τα 13 παιδιά του εφηβικού τμήματος της Ομάδας Έφεσος, της Πανελλήνιας Ένωσης Εφεσίων, κυκλοφορεί τώρα και σε βιβλίο, από τις Εκδόσεις Λεξίτυπον.

Μια εργασία που κράτησε πολλούς μήνες, ένα ταξίδι στο χρόνο και στα μαύρα χρόνια της γερμανικής Κατοχής, πάνω σ’ ένα πρωτότυπο θεατρικό σχέδιο του Αντώνη Παπαδόπουλου, έφερε τα παιδιά αντιμέτωπα με 13 αντίστοιχα παιδιά, που έζησαν και πέθαναν στη χώρα μας, όταν ήταν πάλι κάτω από το ζυγό των ξένων.

Με αφορμή του τραγούδι του Leonard Kohen «Dance me to the end of love» που μιλά για τα κρεματόρια του Άουσβιτς και με αναφορές στο έργο του Πήτερ Βάϊς «Η ανάκριση», τα παιδιά έδωσαν θεατρική πνοή στα γεγονότα στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο, στο Κομμένο της Άρτας, στο Αιγάλεω, στο Μπλόκο της Κοκκινιάς, στο κρητικό χωριό Κάνδανος, στις εκτελέσεις στη Καισαριανή, στο αιματοβαμμένο μνημόσυνο της Οσίας Ξένης στη Νίκαια, αλλά και στη Διαμάντω Κουμπάκη, στον Αττίκ, στην Ηρώ Κωνσταντοπούλου, στη Λέλα Καραγιάννη, στην σχεδόν άγνωστη μικρή ηρωίδα Ήβη Αθανασιάδου.

Πλημμυρισμένο από τραγούδια της εποχής με αποκορύφωση φυσικά τη Σοφία Βέμπο, το έργο αυτό θα παρουσιάσουν τα παιδιά για πρώτη φορά, στον ιερό χώρο εκτέλεσης της Μάντρας του Μπλόκου στη Νίκαια, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, στις 8.30 το βράδυ.

Τα παιδιά της θεατρικής αυτής Ομάδας είναι οι : Σταύρος Αμπανάβας, Βιβή Βασιλείου, Κέλλυ Βράκα, Αντριάνα Δούνια, Ελίζα Ευθυμίου, Βασιλική Κανάκη, Μαρία Κομνά, Ανδρέας Κρασσόπουλος, Μαρίλια Μανταδάκη, Γιάννης Πισκιντζής,Ζωή Σινγκ, Χρήστος Ράπτης και η μικρούλα Κυριακή Κρασσοπούλου.

Στο έργο συμμετέχουν επίσης ο Γιάννης Λεκάκης και η Κική Χατζηπαναγιωτίδου, από  τους ενήλικες της Θεατρικής Ομάδας Έφεσος.

Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Αντώνης Παπαδόπουλος.

Το βιβλίο μπορείτε να βρείτε στις παραστάσεις μας, στην Πανελλήνια Ένωση Εφεσίων ( τηλ : 210 4930396) και στις Εκδόσεις Λεξίτυπον.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s