Η ΕΞΟΔΟΣ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Μικρασια Παπαδοπουλος

Απόψε το βράδυ, το θεατρικό Εργαστήρι του Ι. Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης της Νέας Ιωνίας, ανεβάζει ένα μεγάλο μέρος από το πολυθέαμά μου για τη Μικρασία «Η Έξοδος»,  στον προαύλιο χώρο του Ι. Ν.  Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Τη σκηνοθεσία κάνει ο φίλος μου Γιώργος Γκαμουλάκος (π. Δανιήλ) και τα παιδιά της Ομάδας που γνώρισα, είναι καταπληκτικά.

Εύχομαι καλή επιτυχία μέσα απ’ τη καρδιά μου.

Η ΕΞΟΔΟΣ είναι πρώτο πολυθέαμα που έγινε στην Ελλάδα με θέμα τη Μικρασιατική Ιστορία και Γενοκτονία. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από το Ιωνικό Θέατρο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το 1992 σημειώνοντας τέτοια επιτυχία, ώστε ολόκληρο ή μέρος του (κυρίως ο μονόλογος «Σιπυλίνα») να παίζονται εδώ και 23 χρόνια κάθε χρόνο.

Παραδόξως, κάποιοι «διάσημοι» που ασχολήθηκαν περιστασιακά και με γνώμονα την «εμπορικότητα» με τα μικρασιατικά θεατρικά έργα, όπως με διαβεβαίωσαν…δεν το ανακάλυψαν, διότι «ουδέποτε το ανέβασαν διάσημοι»…. !!!

Σαν δημιουργός του έργου, νοιώθω μεγάλη υπερηφάνεια που αυτά τα νέα παιδιά από τη Νέα Ιωνία (όπως και πέρυσι μαθητές από τη Θεσσαλονίκη) ασχολήθηκαν με το έργο μου αυτό, κι όχι «αμφιλεγόμενοι αστέρες»

Α. Παπαδόπουλος

12048826_1134564403222825_1410163131_n

Advertisement

Δημοσιεύτηκε από τον ionikotheatro

Ο διαδικτυακός τόπος του παλαιότερου θίασου της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: