Η πιο συγκινητική βραδιά της «Νύφης»

Η πιο συγκινητική βραδιά αυτού του έργου μας που ξεκίνησε να παίζεται το 1995, κι ίσως κι η πιο σπουδαία βραδιά του θιάσου, ήταν το καλοκαίρι του 2003, στη Νέα Ιωνία του Βόλου.

Βρισκόμασταν και πάλι σε μια μικρή καλοκαιρινή τουρνέ κι ένα…σύνεφο είχε σταματήσει ακριβώς από πάνω μας κι έβρεχε κι έριχνε καταιγίδες λίγο πριν ξεκινήσει το έργο… !

Στη Νέα Ιωνία είχαμε ξαναπαίξει τη Νύφη δύο χρόνια πριν, αλλά ζητούσαν να το ξαναδούν. Εκείνο το απόγευμα τη δυνατή πρωινή καταιγίδα είχε αντικαταστάσει ένας παράλογος αέρας, που έκανε τα δέντρα να διπλώνονται στα δυο κι εμάς να σκεφτόμαστε μήπως μαζί με τα προγράμματα στο συγκεκριμένο έργο, πρέπει να μοιράζουμε και αντιανεμικά κι ομπρέλλες.

Τέλος πάντων, εκείνο το βράδυ φτάσαμε στο καλοκαιρινό και φυσικά άδειο θέατρο κι ετοιμαζόμασταν να μαζέψουμε τα σκηνικά και να πάμε να συνεχίσουμε τη βραδιά μας σε κάποιο υπέροχο Βολιώτικο τσιπουράδικο. Ήταν εκεί η υπεύθυνη του Πνευματικού Κέντρου και καλή μας φίλη, η Σοφία Παπαδοπούλου με τη μικρή κορούλα της. Όση ώρα συζητούσαμε με τη Σοφία, η μικρή ήταν ανήσυχη. Όταν άκουσε πως τελικά αποφασίστηκε να αναβληθεί η παράσταση, έβαλε τα κλάματα. Ρωτήσαμε τί έχει κι η μαμά της μας είπε πως είχε δει το έργο παλαιότερα και περίμενε αμάν και πως να το ξαναδεί. Η ώρα περνούσε και η μικρή στεναχωριόταν όλο και περισσότερο.

Συζητήσαμε όλοι μαζί τη περίπτωση του να παίζαμε το έργο για ένα θεατή σαν κι αυτήν…

«Η Νύφη» εκείνο το βράδυ ανέβηκε για ένα μόνο θεατή, για το μικρό κοριτσάκι της Σοφίας, που το παρακολούθησε από τη πρώτη σειρά, απ’ την αρχή μέχρι το τέλος του και μας χειροκρότησε.

Το πιο ουσιαστικό και θερμό χειροκρότημα, για το θίασό μας….

 

scan10127

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s