Η «αστραπιαία» αντίδραση του Δήμου Νίκαιας για το βιβλίο του Αντώνη Παπαδόπουλου και ο «σύγχρονος Καρνάβαλος»

Η Διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου της Νίκαιας εξακολουθεί σίγουρα να γράφει τη δική της «ιδιότυπη» ιστορία ! Αφού όλοι νόμισαν πως λόγω χειμώνα βρίσκεται σε χειμερία νάρκη -το καλοκαίρι πάλι έχει πολύ ζέστη για ν’ ασχοληθούν με το πολιτισμό-, ξαφνικά, εμφανίζονται Απόκριες (=τη περίοδο  υποτίθεται που οι άνθρωποι φοράνε μάσκες) και οργανώνουν μια δημοκρατικότατη φιέστα με Συλλόγους και Φορείς της πόλης, που έχουν επιλέξει φυσικά…μόνοι τους.

Το θέμα, όπως διαβάζουμε στη σημερινή τοπική εφημερίδα «Η Νίκη», δεν είναι τόσο απλό όσο θα μπορούσε να φαίνεται. Οι επιλεγέντες (με άκρως δημοκρατικές και αξιοκρατικές διαδικασίες, δηλαδή «καλούμε μόνο τους δικούς μας κι ουαί κι αλοίμονο μη το μάθουν οι άλλοι) επιχορηγούνται αδρά από το Δήμο (δηλαδή από εμάς, τους κατοίκους) για να μας παρουσιάσουν κάποιο θέαμα που από μεγάλη πείρα στα καλλιτεχνικά δρώμενα, θα μας έχουν ετοιμάσει.

Ομολογώ πως 20 χρόνια στο θέατρο και κάπου 50 εν ζωή σ’ αυτή τη πόλη, τέτοια ενέργεια δεν είχε ξαναγίνει ποτέ !  Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον βέβαια να δούμε και τον κατάλογο αυτών των Συλλόγων, που σίγουρα θα έχουν παραπάνω σχέση απ’ ότι το Ιωνικό Θέατρο, με το διθύραμβο και τις διονυσιακές γιορτές, τη Commedia dell’ Arte κι όλες τις υπόλοιπες ρίζες και αρχαία παρακλάδια του σημερινού καρναβαλιού.

Και μια και μιλάμε για καρναβάλια και μασκαράδες, ακούστε κι αυτό :

Στο blog της Ένωσης Μαγνησίας (www.enosimagnisias.wordpress.com) υπάρχει ένα άρθρο για τη παρουσίαση του βιβλίου μου «Το Κακό και άλλες Ιστορίες» στο Δημαρχείο της πόλης μου, που έγινε στις 27 Ιανουαρίου του 2007… Στο άρθρο που μπορείτε να διαβάσετε, θα δείτε πως αναφέρεται στους παρευρισκόμενους και ο Δήμαρχος της Νίκαιας. Με την εκπληκτική ταχύτητα ενημέρωσης που προκαλεί δέος, δηλαδή 1 χρόνο και 10 μέρες μετά το ανέβασμα του άρθρου,(10 Φεβρουαρίου 2008) λαμβάνουμε στο blog μια «ειρωνική» απάντηση από το Γραφείο Τύπου (;) του Δήμου, όπου μας «βάζουν στη θέση μας» αναφέροντας πως ξεχάσαμε να πούμε το όνομα του Δημάρχου, εκτός από την ιδιότητά του.

Φυσικά την άμμεση απάντησή μας που τους στείλαμε γραπτώς την επόμενη μέρα, ακόμα την επεξεργάζονται, συμβουλεύονται ειδικούς για το πώς θα απαντήσουν και εν τέλει, κανείς δεν πρέπει να απαιτεί απάντηση τόσο νωρίς, αφού εκρεμμούν ακόμα πρωτοκολημένες ερωτήσεις μας από το 2006 !!!!

 Σύμφωνα με το άρθρο της «Νίκης» λοιπόν ….«επιχορήγησαν επιλεκτικά ημέτερους συλλόγους παραβλέποντας ότι στη πόλη λειτουργούν και άλλοι σύλλογοι, τους οποίους χαρακτήρισαν απαξιωτικά….απλές σφραγίδες».

Κι εδώ θέλω επιτέλους μιας κι έρχονται απόκριες να κάνω μια υπόδειξη κι εγώ :

Όλοι αυτοί οι πιερότοι κι οι αρλεκίνοι κι οι κολομπίνες οι  χωρίς ονοματεπώνυμο άνθρωποι,   αντί να τολμούν να συμπεριλαβάνουν στις απαξιώσεις τους το μοναδικό θεατρικό φορέα της πόλης, καλά θα κάνουν να διαβάσουν και κανένα βιβλίο γιατί αρκετά με τη μετριότητα των κατευθυνόμενων αμόρφωτων πια ! Αρκετά !

Αντώνης Παπαδόπουλος

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s