«Η βροχή» της Αλίκης

aliki933.JPG

Όταν το 1993 αποφασίσαμε να ανεβάσουμε για πρώτη φορά το «Η ησυχία κατοικεί στο σπίτι της Αλίκης» είχαμε να αντιμετωπίσουμε δύο μεγάλα προβλήματα: Το ένα ήταν πως ποτέ μέχρι τότε δεν είχε δοκιμαστεί το πείραμα «θέατρο και κινηματογράφος μαζί» (πράγμα που ακόμα μέχρι σήμερα δεν μας έχει αναγνωριστεί τουλάχιστον η «πρωτιά») και δεύτερο, πως σε όλο το έργο θα έπρεπε να βρέχει μια «φυσική» βροχή.

Τώρα κάτι τέτοιο ακούγεται φυσιολογικό και σχεδόν εύκολο. Το 1993 όμως,  σε ένα χώρο όπως ήταν τότε (σήμερα δεν υπάρχει) το Σινέ Παράδεισος, χωρίς υποδομές κι εμείς χωρίς λεφτά, ήταν πράγματι ένα από κείνα τα δύσκολα πράγματα, που κάνουν το θέατρο μαγικό, γι όσους το κάνουν με τη ψυχή τους.

Καταφέραμε τελικά να φτιάξουμε μια ικανοποιητική βροχή : Με λίγα μέτρα λάστιχο ποτίσματος, μια αντλία (την είχαμε πάρει θυμάμαι 2000 δρχ από το παζάρι του Πειραιά) , μια αυτοσχέδια τσίγκινη μακρόστενη σκάφη κι ένα σωλήνα με εκατοντάδες τρυπίτσες, κάναμε τη βροχή που είναι το βασικό σκηνικό σ’ αυτό το θρίλερ.

Τα κωμικοτραγικά γεγονότα βέβαια, δεν έλειψαν : Στην αρχή η σκάφη έκανε τόσο θόρυβο με το νερό, που οι ηθοποιοί ούρλιαζαν για ν’ ακουστούν… Έτσι βάλαμε μέσα ένα μαλακό νάϋλον, που όμως μάζευε σκουπιδάκια που με τη σειρά τους βούλωναν τις τρυπίτσες της σωλήνας κι έτσι κάποιες φορές η δυνατή βροχή έμοιαζε με….απλό πιτσίλισμα !

Το πιο αστείο όμως ήταν, πως τα …»καμαρίνια» του Παράδεισου (εισαγωγικά, γιατί δεν υπήρχαν καμαρίνια) ήταν πίσω απ’ αυτή τη βροχή και δεν υπήρχε τουαλέτα. Έτσι τα παιδιά έπρεπε να υποστούν επί μιάμιση ώρα το κινέζικο μαρτύριο του ήχου του νερού, μέχρι να τελειώσει το έργο, να υποκλιθούν γρήγορα γρήγορα και να τρέξουν στη τουαλέτα…..

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s