Ο παρ’ ολίγον βιασμός

padouvaki.JPG

Κάποτε παίζαμε τη «Νύφη» στο Άλσος της Νέας Σμύρνης. Το Άλσος έχει ένα συμπαθητικό θεατράκι που όμως -τουλάχιστον εκείνη την εποχή- δεν είχε καμαρίνια κι έτσι οι ηθοποιοί άλλαζαν πίσω από μια τεράστια οθόνη. Και ναι μεν δεν τους έβλεπαν οι θεατές του θεάτρου, τους έβλεπαν όμως οι θεατές του πάρκου !

Στη «Νύφη» παίζουν επτά γυναίκες κι ένας άντρας κι αυτές οι επτά γυναίκες αλλάζουν κουστούμια συνέχεια. Είχαμε ζητήσει από την αστυνομία να απομακρύνει διάφορους «περίεργους» , αλλά η αστυνομία ήταν…ένας νεαρός αστυνομικός, που φυσικά δε προλάβαινε να τους διώξει όλους.

Μέχρι σχεδόν το τέλος του έργου δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Ούτως ή άλλως, άλλαζαν όλες μαζί, οπότε ήταν δύσκολο για κάποιον να σκεφτεί τίποτε περίεργα πράγματα. Στη τελευταία σκηνή, όλες είναι μαζεμένες στα αριστερά και περιμένουν με αγωνία τη Κατίνα (Η Μαρία Παντουβάκη είχε το ρόλο) που θα μπει από τα δεξιά ουρλιάζοντας «το παιδί μου μάνα. Πάει το παιδί μου». Είναι η πιο τραγική στιγμή του έργου και καθώς έχουμε πια ησυχάσει γιατί πλησιάζουμε στο τέλος, ακούμε στριγκλιές, φωνές από τα «καμαρίνια» και ξαφνικά εμφανίζεται η Μαρία εντελώς μέσα στο ρόλο, αναμαλιασμένη, μισοκουμπωμένη μισοξεκούμπωτη, μπαίνει από κει που δε τη περιμένουν, δηλαδή από τα αριστερά, ορμά πάνω στα κορίτσια, φωνάζει κάτι ακατάλυπτα «Τρέξτε, ναι, το παιδί μου, τρέξτε» και τις σπρώχνει με βία έξω από τη σκηνή.

Αργότερα μάθαμε πως καθώς άλλαζε, κάποιος ένθερμος θαυμαστής της, είδε ότι ήταν η ευκαιρία μιας και βρέθηκε μόνη της από πίσω, της όρμησε και προσπάθησε να τη φιλήσει. Η Μαρία τρομοκρατημένη βγήκε στη σκηνή κι έπαιξε το ρόλο της με ένα τρόπο, που δύσκολα μπορεί κανείς να επαναλάβει….

 Στη συγκεκριμένη παράσταση συνέβησαν διάφορα κωμικοτραγικά, που θα αναφέρουμε αργότερα

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s