Ένα παλιό, δυσάρεστο γεγονός…

Παρακολουθώντας ένα από τα επεισόδια της πολύ καλής τηλεοπτικής σειράς «Η τελευταία παράσταση», είδα τη σκηνή όπου η αδελφή της Λαμπέτη της ανακοινώνει το θάνατο του πατέρα τους λίγο πριν αυτή βγει στη σκηνή.

stath1.JPG

Θυμήθηκα κάτι ανάλογο που συνέβη και σε μας πριν πολλά χρόνια και συγκεκριμένα το 2000. Παίζαμε την «Παρεξήγηση» του Καμύ κι είχαμε κλείσει το «Θέατρο κάτω από τη γέφυρα» για μια μικρή σειρά παραστάσεων, μιας και τα οικονομικά του θιάσου δεν ήταν ποτέ ανθηρά.

Μια μέρα πριν τη πρεμιέρα πέθανε ξαφνικά ο πατέρας της Σταθούλας , στη θάλασσα στον Αστακό. Η Σταθούλα έφυγε για το χωριό φυσικά κι εμείς πίσω, προσπαθούσαμε να δούμε τί θα κάνουμε με τη πρεμιέρα, αφού πολλά εισητήρια είχαν ήδη πουληθεί. Καλέσαμε τότε τη Μαρία την Αμερικάνου και σκεφτήκαμε να επιστρέψουμε τα χρήματα σε όσους ερχόντουσαν και αν κάποιοι έμεναν στο θέατρο, να κάναμε μια καλή ανάγνωση του έργου εξηγώντας τον κακό λόγο για τον οποίο αναβάλαμε τη παράσταση. Η Μαρία διάβασε μαζί μας μερικές φορές το έργο, και σε βαρύ κλίμα χωρίσαμε και δώσαμε ραντεβού την επόμενη, στη πρώτη πρεμιέρα του θιάσου, που δεν θα δινόταν… 

Την άλλη μέρα το μεσημέρι έγινε η κηδεία κι η Σταθούλα αμέσως μετά, κάνοντας ένα ταξίδι πέντε ωρών, ήρθε κατ’ ευθείαν στο θέατρο. Με παρακάλεσε να μην κάνω καμιά ανακοίνωση στο κόσμο, ντύθηκε και βγήκε στη σκηνή.

Όσοι από τους θεατές δεν ήξεραν, δεν κατάλαβαν τίποτε. Η Σταθούλα ήταν άψογη όπως πάντα.  Όταν τέλειωσε η παράσταση, της έδωσα ένα τριαντάφυλλο και δεν μπορούσα να αρθρώσω λέξη.

Μπορεί να μην συμφωνεί με τη δημοσίευση αυτού του γεγονότος που αφορούσε εκείνη την ίδια μόνο, αλλά έμμεσα μας αφορούσε όλους μας: Ήταν ένα καλό παράδειγμα και μάθημα σε όσους έχουν ξεχάσει, πόσο μεγάλη ηθοποιός είναι η Σταθούλα Παπαδοπούλου κι ας μην είναι ακόμη γνωστή στο ευρύ κοινό.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s