Θέατρο Δρόμου

Η μόνη εμπειρία που έχουμε σα θίασος, από αυτό το πολύ όμορφο είδος του «Θεάτρου Δρόμου» είναι από τα Χριστούγεννα του 2003 κι απ’ αυτήν, δεν έχουμε και πολύ καλές αναμνήσεις.

dr1.jpgΈπρεπε λοιπόν να παρουσιάσουμε τη «Περιφέρεια» του Σουρή, σ’ ένα Φεστιβάλ με Θέατρο Δρόμου που διοργάνωνε ο Δήμος Δραπετσώνας.  Στην αρχή η ιδέα ήταν καταπληκτική αφού έπαιρναν μέρος πολλά αξιόλογα σχήματα. Μας έδειξαν τη τοποθεσία που θα παίζαμε, σ’ ένα γιαπί που βρίσκεται ακόμα στην ίδια κατάσταση με τότε, σ’ ένα παρατημένο πάρκο,πάνω από το λιμάνι του Πειραιά.

Στην ερώτησή μας αν ήταν σωστή η επιλογή των ημερομηνιών, αφού ήταν για τέλος Δεκέμβρη, μας απάντησαν πως ήταν μια πειραματική προσπάθεια για να δουν το αποτέλεσμα κι αν όλα πήγαιναν καλά, θα γινόταν θεσμός.

Το βράδυ που παίζαμε, η θερμοκρασία έκανε μια απότομη βουτιά κι έπεσε κάτω απ’ το μηδέν. Αλλά το πρόβλημα δεν ήταν μόνο αυτό…. Το παρατημένο πάρκο, ήταν ακόμα πιο παρατημένο μέσα στο σκοτάδι και για να φτάσουμε στο γιαπί, περπατούσαμε μέσα σε λάσπες.  Αυτό το γιαπί, δεν είχε πόρτες, παράθυρα και…στέγη και φυσικά κανένας δεν είχε σκεφτεί ότι εκεί μέσα θα άλλαζαν άνθρωποι κι ήθελαν τουλάχιστον…να βλέπουν… Για να ζεσταθούμε είχαμε μπει στ’ αυτοκίνητα και με τους προβολείς αναμένους, προσπαθούσαμε να …δημιουργήσουμε ατμόσφαιρα. Η Σταθούλα που έπαιζε την «Αφροδίτη» με καλοκαιρινό τσάρλεστον,΄είχε βρει μια προβιά που φορούσε ένας «βλάχος» και την είχε προσαρμόσει στο κουστούμι της.

Με τα πολλά κι αφού η ώρα περνούσε κι από 9 είχε πάει 10 , εμφανίζονται κάποιοι τεχνικοί και γρήγορα στήνουν ένα τρίποδα και μας λένε να ετοιμαστούμε γιατί θα περνούσε η κριτική επιτροπή.

Η μετέπειτα συνεργάτης μας, η Μάνια η Νταϊφώτη, πάντα κομψή, είχε αποφασίσει να δει τη παράσταση και στεκόταν  σ΄ένα σημείο που …δεν είχε πολύ λάσπη.

Πρέπει νάταν η πιο γρήγορη «Περιφέρεια» που έχουμε παίξει ποτέ, αφού το έργο από 20 λεπτά, κράτησε με το ζόρι 10….

Μετά, όλοι για καφτό τσάϊ και ασπιρίνες μπας και προλάβουμε το πυρετό και το κρύωμα.

Δυστυχώς από τότε δεν ξαναέγινε παρόμοια προσπάθεια στο Δήμο

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s