Στην ‘Υδρα

ydra.JPG

Το 2000 μας κάλεσαν στην Ύδρα στις εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου, με τη «Σιπυλίνα». Αφού κάναμε λοιπόν μια πολύ όμορφη παρουσιάση ανάμεσα στα γαϊδουράκια, με φόντο τη θάλασσα κι αυτό το υπέροχο νησί,  κάποιος από τους διοργανωτές μας ζήτησε να βοηθήσουμε και στην υπόλοιπη βραδιά : Έπρεπε ν’ ανεβούμε στο καμπαναριό, να ρίξουμε μια τεράστια σημαία, τη στιγμή που έφευγαν τα πυροτεχνήματα.

Το ανέβασμα στο καμπαναριό, δύσκολο έως απίθανο. Σκοτάδι, στενότητα χώρου, μια σιδερένια, κάθετη σκάλα και κάτι το γλοιώδες που έπιανες καθώς κρατιόσουν για να ανέβεις.  «Είναι ακθαρσίες περιστεριών» μου είπε ο Διονύσης όταν φτάσαμε στη κορυφή  κι αυτό και μόνο με έκανε να θέλω να παρατήσω τη σημαία και να κατέβω όσο πιο γρήγορα γινόταν για να πλυθώ.

Πράγματι έρχεται η κατάλληλη στιγμή, αφήνω τη σημαία να ξεδιπλωθεί, σκάνε τα βεγγαλικά, έλαμψε όλο το νησί. «Άντε να κατεβαίνουμε» σκέφτηκα. Αρχίζω να κατεβαίνω και ξαφνικά βρήσκω ένα σωτήριο σίδερο σα κουπαστή, που το κρατούσα κι έτσι απέφευγα τις «ακαθαρσίες» των περιστεριών.

Κατέβηκα με άνεση και απορούσα γιατί ο Διονύσης που ήξερε το μέρος, δε μου είχε πει να πιαστώ απ’ αυτό το σίδερο όταν ανεβαίναμε.

Όταν τέλειωσε πια η εκδήλωση, μεσάνυχτα, καθόμασταν στο «Κάβο» και πίναμε το ποτάκι μας και θαυμάζαμε το λιμάνι.  Ξαφνικά… αρχίζει να χτυπάει η καμπάνα 8 το πρωί. Ξυπνάνε οι κόκκορες, γύρναγε ο κόσμος και κοίταγε το καμπαναριό , «ποτέ δε θυμάμαι νάχει συμβεί στην Ύδρα κάτι τέτοιο» λέγανε… Και τότε κατάλαβα τη χρησιμότητα του σίδερου : Ήταν οι δείκτες και κατεβαίνοντας τους είχα γυρίσει ώρες πίσω…

Φυσικά πήγαμε για ύπνο χωρίς να πούμε κουβέντα σε κανένα

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s