«Και τώρα τί θα κάνουμε;»

 vlepjpg.JPG

Το καλοκαίρι του 1998, παίζαμε στον Κορυδαλλό το «Διαδρομή στην Ελληνική Κωμωδία» που ουσιαστικά ήταν τα καλύτερα κομμάτια από τις βραδιές που είχαμε κάνει εκείνο το χειμώνα, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά με το τίτλο «Από τον Αριστοφάνη στο Τσιφόρο». Ο Παναγιώτης ο Χάμψας και η Σταθούλα είχαν ένα απόσπασμα από τις Εκκλησιάζουσες. Βγαίνουν λοιπόν στη σκηνή ( ο Παναγιώτης έκανε το Βλέπυρο) και παρατηρούμε ότι ή παίζει πολύ καλά το ρόλο του γέρου που του έχουν κλέψει τα ρούχα και τρέμει απ’ το κρύο, ή έχει τρακ. Υπερβολική τρεμούλα , που καθώς προχωρούσε ο διάλογος όλο και αύξανε.

Λίγο πριν τελειώσουν ο Βλέπυρος πρέπει ν’ αρχίσει μια σειρά ερωτήσεις στη Πραξαγόρα. Εκεί ακριβώς ο Παναγιωτάκης παθαίνει σεντόνι. Αρχίζει να τρέμει ολόκληρος και να ρωτάει τη Σταθούλα : «Και τώρα τί θα κάνουμε ; Και τώρα τί θα κάνουμε;»  Εκείνη στην αρχή δεν αντέδρασε και τον κοίταζε. Τα δευτερόλεπτα κυλούσαν δραμματικά και σκεφτόμασταν να βάλουμε τη μουσική της επόμενης σκηνής για να γλυτώσουμε τον Παναγιώτη απ’ το μαρτύριο.  «Έλα λοιπόν : Λέγε !» του λέει η Σταθούλα με δυνατή φωνή. «Θες να με ρωτήσεις μήπως τίποτε και δε θυμάσαι ;»

«…Και τώρα τί θα κάνουμε;» εξακολουθεί ο Παναγιώτης και δώστου να τρέμει περισσότερο.

Μετά από λίγη ώρα που φάνηκε αιώνας, η Σταθούλα παίρνει τη κατάσταση στα χέρια, σπρώχνει πιο κει το Παναγιώτη κι αρχίζει : «Τώρα εσύ τρέμεις γιατί θες να με ρωτήσεις τί έγινε στην Εκκλησία του Δήμου (σιωπή αυτός) και πως θα μοιράσουμε τη γή (σιωπή και πάλι) ε, λοιπόν τώρα θα σου πω εγώ τι θα κάνουμε»

Κι αρχίζει ένα θαυμάσιο μονόλογο ερωτο-απαντήσεων και τελειώνει επιτέλους τη σκηνή.

(Ο Παναγιώτης σ’ όλο το υπόλοιπο έργο δε ξέχασε ούτε μία τελεία)

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s