Το Paris Match

scan10144.JPG

H Βάνα είναι γνωστή σε όλους μας για την αφηρημάδα της… Ιστορίες για την περίπτωσή της κυκλοφορούν στο θίασο και φέρνουν πάντα γέλιο… Το άκρον άωτον όμως το έκανε το 2002 όταν παίζαμε «Νύφη» στη Παλαιά Φώκαια. Είναι λοιπόν η σκηνή όπου η «Κατίνα» προκαλεί ένα καυγά με τη πεθερά της. Η Βάνα (Κατίνα) είναι καθισμένη σ’ ένα παγκάκι και διαβάζει ένα περιοδικό. Μια και το έργο εξελίσσεται στη δεκαετία του 1960, είχαμε σαν είδος σκηνής, ένα περιοδικό γαλλικό , το Paris Match, σε αυθεντική έκδοση του 60. Δεν είχαμε όμως θυμηθεί πως η Βάνα…μιλάει γαλλικά.

Παίρνει λοιπόν το περιοδικό στα χέρια κι αρχίζει να το διαβάζει ! Μάλιστα το βρήκε και πολύ ενδιαφέρον, αφού μιλούσε για τη Μπαρντό και τον Ντελόν κι αποροφήθηκε ! Φτάνει λοιπόν η στιγμή που πρέπει να προκαλέσει το καυγά, στο κόσμο της αυτή…. Μάταια τα άλλα κορίτσια περνούσαν από δίπλα της και της έριχναν άγριες ματιές. Τελικά η Σταθούλα πήρε τη κατάσταση στα χέρια της ακόμα μια φορά, σήκωσε τα μανίκια, κάθησε δίπλα στη Βάνα κι άρχισε να ξεφωνίζει στ’ αυτιά της μέχρι να…την επαναφέρει.

Η πλάκα ήταν όταν μετά μας διηγιόταν η Βάνα, πως βρήκε τόσο ενδιαφέροντα αυτά που έγραφε το περιοδικό, που ξέχασε…ότι έπαιζε στο έργο !

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s