Το ξεκίνημα στη Μάνδρα

madra91.jpg

Τώρα που περνάνε τα χρόνια, μια γλυκιά ανάμνηση είναι το Δημοτικό Θέατρο Μάνδρας Αττικής. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, όταν πρωτοξεκινήσαμε (πριν καλά καλά πρωτοξεκινήσουμε) δεχθήκαμε ένα τέτοιο πόλεμο από τη τοπική θεατρική ομάδα, που μάλλον ήταν…προφητικός. Μπορεί να μυρίστηκαν ότι το Ιωνικό Θέατρο θα πήγαινε καλά και να ήθελαν να το πνίξουν εν τη γεννέσει…

Τέλος πάντων, ο Δήμος της Μάνδρας όχι μόνο μας καλοδέχτηκε, αλλά μας έδωσε και το όμορφο Δημοτικό του θέατρο για τις πρόβες μας. Ανεβάζαμε τότε τη «Φαίδρα» του Ρίτσου και ταυτόχρονα το «Σαν μέσα από ένα παράθυρο».

Θυμάμαι που ξεκινούσαμε καθημερινά από τη Νίκαια με τα αυτοκίνητά μας για τη Μάνδρα κι εκείνο τον Ιανουάριο χιόνιζε. To 1991…  Ο Λουλούδης ο Χατζής μάλιστα, ήταν ακόμα ναύτης και πολλές φορές ερχόταν με τα ναυτικά και το παπάκι του από το Ναύσταθμο κατευθείαν.

Η πρώτη μας παράσταση ήταν η «Φαίδρα» στις 11 Ιανουαρίου του 1992. Μερικές μέρες μετά, ανεβάσαμε το «Σαν μέσα από ένα παράθυρο». Φυσικά παίζαμε χωρίς αμοιβή και χωρίς εισιτήριο. Από καθαρό μεράκι.  Θυμάμαι ένα ζευγάρι γερόντων, (εκείνος ήταν κάποτε Δήμαρχος Μάνδρας) που ερχόντουσαν κάθε βράδυ στο θέατρο καλοντυμένοι κι έβλεπαν την ίδια παράσταση

«Ντρεπόμαστε για τους συμπολίτες μας» μας έλεγαν επειδή στη πρεμιέρα το θέατρο ήταν γεμάτο κι από την επόμενη δεν πάταγε κανένας.

Και μεις κάθε βράδυ παίζαμε γι αυτούς τους όμορφους ανθρώπους και μαθαίναμε σιγά σιγά τη πρακτική πλευρά του θεάτρου, αλλά και τον σύγχρονο ‘Έλληνα… «συνάδελφο».

Ήταν ένα καλό μάθημα και μια γλυκιά γλυκιά εμπειρία.

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s