Στο Α’ Νεκροταφείο

 

 nikif.jpg   lithi.jpg

Το χειμώνα του 2004 αποφασίσαμε να κάνουμε μια σειρά από dvd με θέμα την ελληνική ποίηση. Ένα από τα ποιήματα που διαλέξαμε ήταν κι η Λήθη του Μαβίλη. Στο σενάριο, ένας μαυροντυμένος άντρας, περπατά σ’ ένα αρχαίο νεκροταφείο και τον παρακολουθεί-ακολουθεί, μια λευκή οπτασία.

Πρωί Κυριακής λοιπόν, ο Παύλος ο Νικηφοράκης με το μαύρο του κουστούμι κι η Αμερικάνου με τα λευκά πέπλα του κουστουμιού της Σιπυλίνας, φτάνουμε στον Κεραμεικό.

Μόλις βλέπουν τη κάμερα οι φύλακες, μας λένε «έχετε άδεια ;» Τι άδεια ;  Κι έτσι μάθαμε, πως αν κρατάς στο χέρι κάμερα, πληρώνεις στο Υπουργείο αν θες να κάνεις γύρισμα σε αρχαιολογικό χώρο, έστω κι αν πρόκειται για μη κερδοσκοπική χρήση.

Τέλος πάντων, το σενάριο αλλάζει επί τόπου και βρισκόμαστε στο…Α’ Νεκροταφείο.

«Εγώ δε ντύνομαι φάντασμα εδώ μέσα» να λέει η Μαρία .   Βρίσκουμε κάτι ήσυχα δρομάκια κι αρχίζουμε τα γυρίσματα με το Νικηφοράκη. Η Μαρία είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου γιατί μας ακολουθούσε ένας παπάς, που ήθελε να κάνουμε μαζί του τρισάγιο. Σε κάποια στιγμή και καθώς περπατούσαμε, ο συγκεκριμένος παπάς σταμάτησε να μας ακολουθεί και τη θέση του πήρε ένας άλλος συνάδελφός του, γιατί  προφανώς είχαμε μπει στη δική του περιφέρεια.

Τελειώνουμε με το ζόρι τα γυρίσματα στο νεκροταφείο αλλά μας έλειπαν τα γυρίσματα με το φάντασμα. Πάμε λοιπόν στο δασάκι της Δεξαμενής στη Νίκαια, είχε και συννεφιά, ασπρόμαυρη η ταινία, όλα καλά. Ντύνεται η Μαρία φάντασμα, ρίχνει κι ένα άσπρο πέπλο στο πρόσωπο και αρχίζει να περπατάει ανάμεσα στα δέντρα…. Ε δε περιγράφεται το γέλιο που έπεσε… Η Μαρία δεν έβλεπε μέσα απ’ το πέπλο και είτε γλύστραγε στις  πευκοβελόνες κι έπεφτε, είτε σκόνταφτε σε λάκκους και τη χάναμε, είτε κουτουλούσε με φόρα στους κορμούς των δέντρων…

Τελικά το dvd γυρίστηκε, είναι από τα πιο ωραία που έχουμε κάνει ως τώρα, αλλά δυστυχώς στο μοντάζ…κόψαμε όλες τις παραπάνω στιγμές…. Κάτι μου λέει, πως θάχε πιο μεγάλη επιτυχία αν τις συμπεριλαμβάναμε….

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s