Ο Παναγιωτάκης και τα σκηνικά

scan10043.JPG

Ο Παναγιωτάκης του θιάσου (ο Παναγιώτης ο Χάμψας) είναι ας πούμε…λίγο άτυχος. Ή μάλλον, επειδή αγχώνεται και πνίγεται σε μια κουταλιά νερό, του συμβαίνουν συνήθως όλα τα ευτράπελα. Παίζουμε λοιπόν το «Έξοδος» στη Πλατεία της Νέας Σμύρνης και στήνουμε μεσημέρι το σκηνικό. Το εν λόγω σκηνικό είναι ίσως το καλύτερο σκηνικό που έχει γίνει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα για μικρασιατικό πολυθέαμα και βρίσκεται, χαρισμένο από το θίασο, στο Μελί Μεγάρων. Τέλος πάντων, αποτελείται από πολλά spezzati με αντιπροσωπευτικά κτίρια της παραλίας της Σμύρνης, κι είναι ειλικρινά  δύσκολο στη τοποθέτησή του. 4 σκαλωσιές λοιπόν πάνω στην εξέδρα, είναι προχωρημένο μεσημέρι , είμαστε όλοι μαύροι απ’ τη δουλειά , φεύγουν οι περισσότεροι ν’ αλλάξουν, μένω εγώ κι ο Παναγιωτάκης να τελειώσουμε το πίσω μέρος του σκηνικού… «Η εκκλησία είναι στραβή» μου λέει, και μου δείχνει την εκκλησία, που είναι ένα από τα ψηλότερα κομμάτια… «Ανεβαίνω να την ισιώσω και φεύγω κι εγώ». Πράγματι ανεβαίνει και ισιώνει την εκκλησία που εγώ κι από πριν την έβλεπα ίσια. Σταματάω ένα ταξί. «Πάτε Νίκαια;» ρωτάω. Πριν προλάβω να μπω, ακούω ένα θόρυβο… Γυρνάω και βλέπω την εκκλησία να πέφτει κατ’ ευθείαν πάνω στο κεφάλι του Παναγιωτάκη…. «Πωπω» μου λέει «Το είδες αυτό; Ελπίζω να μη πάθουμε τίποτε χειρότερο»…. Μπαίνω στο ταξί αφού βεβαιώνομαι ότι έχει κάνει μόνο ένα τεράστιο καρούμπαλο και πιάνω τη συζήτηση με το ταξιτζή. Ακριβώς μετά τη Συγγρού κι ενώ τον έχω πιέσει να τρέξουμε λίγο παραπάνω, βλέπω απ’ τ’ αμάξι να βγαίνουν καπνοί…. Σταματάμε στην άκρη «Μη χειρότερα!» αναφωνεί ο ταξιτζής…. «Πήρε φωτιά η μηχανή του αυτοκινήτου !»

Μένω στη μέση του δρόμου να προσπαθώ να σταματήσω άλλο ταξί ή έστω ένα αμάξι να με πάει σπίτι ν’ αλλάξω, μη χάσω τη παράσταση…. Και…σταματάει ένα περιπολικό. Τους εξηγώ τη κατάσταση (ΟΚ, τα έκανα λίγο πιο τραγικά) με βάζουν μέσα, ανάβουν τη σειρήνα και με πάνε σπίτι. Η μισή γειτονιά έξω να δει τι συμβαίνει, αλλά δε πειράζει.

Το βράδυ, καθώς παιζότανε το έργο, παρατηρούσα την εκκλησία που είχε στερεώσει ο Παναγιωτάκης…. «Κοίτα να δεις !» σκέφτηκα «Κι έτσι καλή είναι… Είναι χτισμένη σε κατηφόρα»!

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s